top of page
Emotional Freedom Techniques

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een krachtige methode om lichamelijke en emotionele klachten aan te pakken. In de volksmond wordt het ook wel "tappen" of "kloppen" genoemd. EFT wordt vaak vergeleken met EMDR omdat EFT ook zeer geschikt is voor traumaverwerking. Het grote pluspunt van EFT is dat je het makkelijk zelfstandig leert te doen en het dus altijd in kunt zetten ten behoeve van je eigen balans.

EFT is, zoals de naam al aangeeft, gericht op emotionele vrijheid. Vrijheid die we (vanaf onze vroege jeugd) kwijt raken door allerlei ervaringen. Ervaringen van waaruit we overtuigingen creëren. Die overtuigingen vormen de bril waarmee we naar de wereld kijken en de meeste van die overtuigingen helpen ons niet. We noemen dit ook wel de negatieve kernovertuigingen van de mens. Denk hierbij aan gedachten als "Ik hoor er niet bij", "Ik mag er niet zijn" of "Ik ben niet goed genoeg". Met EFT haken we in op de opgedane ervaringen. Door de situatie in een gecontroleerde omgeving opnieuw te beleven en daarbij EFT toe te passen neutraliseert de oorspronkelijke stressreactie en neemt de daaraan gekoppelde overtuiging in kracht af totdat ook die niet meer leidend is in jouw dagelijks leven.

Ben jij je bewust van blokkades en patronen in je reacties en gedrag die jou niet dienen en wil je hier mee aan de slag? Neem vrijblijvend contact met mij op, ik neem je graag mee in de wereld van EFT!

PS: Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Novet. Het opleidingsinstituut Novet van Gabriëlle Rutten is het enige instituut wat opleidt volgens de official EFT van Cary Graig. Craig is de grondlegger van EFT. Omdat op internet veel onvolledige informatie te vinden is over EFT en je misschien graag meer wilt lezen verwijs ik je voor duidelijke informatie over de uitgangspunten en werking van EFT graag door naar de site van Actrom (onderdeel van Novet).

bottom of page